No Spark - Duraspark - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-11-2006, 12:09 PM
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fallon, NV
Posts: 178
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No Spark - Duraspark

I have a '65 Mustang with a 351W and a Duraspark/MSD ignition setup. In a previous post I said I thought I may have a charging problem, and it turns out I did. I took the alternator out and found that one of the brushes was broken. Easy fix. However, the car will not start. It died on me after a 900 mile road trip and has not started since. I bought a new Duraspark stator, and that did not work. I switched coils, that did not work. I switched ignition boxes (MSD 6A -> MSD Blaster that worked before), and that did not work. I changed components in every conceivable way to try to isolate the problem, but to no avail. I have run the Duraspark system with MSD components for years without a problem. I even isolated the tach thinking that may be an issue. I am totally stumped on this. I thought I knew everything about this old Mustang, but I guess not. HELP!!!!!! PLEASE!!!!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-11-2006, 12:21 PM
Member
 
Last wiki edit: Ford axle ratio codes
Last journal entry: Rear Suspension
Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Prattsville
Posts: 6,388
Wiki Edits: 31

Thanks: 2
Thanked 58 Times in 54 Posts
are you running a duraspark box along with the msd? they were noted for failing.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ignition system info................ poncho62 Electrical 18 10-11-2008 10:10 PM
MSD No Spark Canadian Charlie Electrical 3 04-14-2006 06:15 PM
3.0 taurus with intermittent spark fumplet Engine 0 03-04-2006 08:10 PM
try again slow spark jackfrost51 Electrical 2 09-08-2005 07:01 PM
Can't restart engine Weak spark? Ratchet Engine 4 06-19-2005 06:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.