non start 97 3.8 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Modern Electronic Engines
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-17-2012, 12:38 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
non start 97 3.8

"another" non start problem. 1997 3.8/auto. the engine turns over but the injectors won't inject ! the "Rail" is pressurized, but the injectors get no "pulse" to inject the gas. The Present owner already put in a new computer. I'm thinking of buying the car, but I don't want to Buy a Non fixable headache. I've seen posts saying" maybe it's the anti theft in the key switch", Would THAT let the car "Crank" but get no fuel, or would that just stop it from cranking ??? any Ideas Welcome Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-17-2012, 01:52 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,242
Wiki Edits: 0

Thanks: 214
Thanked 261 Times in 243 Posts
How about maybe ...... What kind of car are we talking about?
__________________
Fact is stranger than Fiction
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-17-2012, 03:23 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Camaro

Camaro. I went to look at it. snapped a timing light on it & for some reason it started right up ! now, starts every time. I "passed" on it, ( a little "rougher" than I want). But what would cause it to not run for 3 months, then just fix itself ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-17-2012, 03:30 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,242
Wiki Edits: 0

Thanks: 214
Thanked 261 Times in 243 Posts
Possible bad crank sensor, or a wiring connector , either open circuit or shorted.
Could be an antitheft problem, depends on antitheft system.
Some disable cranking, some disable injector pulse or spark or both. It is designed to keep the crook busy long enough for th fuzz to show up.
__________________
Fact is stranger than Fiction

Last edited by LATECH; 11-17-2012 at 03:38 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Modern Electronic Engines posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sbc 350 will start run rough for a few seconds die and wont start fuel-junky Engine 11 01-08-2013 11:30 AM
Lots of issues. Not sure where to start (or if I should start...) oldsevenfire Modern Electronic Engines 18 03-24-2012 01:56 PM
At first start my motor runs great (1968 Corvette 327 motor), at first start, to sscardino Hotrodding Basics 5 12-15-2011 04:06 PM
Easy cold start, hard hot start dedub Engine 34 08-13-2008 05:21 PM
change modular car will start shut off and won't start back up Ramman Engine 1 11-26-2004 08:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.