odd speedo gaugge problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> General Rodding Tech
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-03-2011, 08:52 AM
elcaminodragster's Avatar
70 El Camino aka FRANKENSTEIN
 
Last photo:
Join Date: Feb 2007
Location: California
Age: 26
Posts: 738
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
odd speedo gaugge problem

In my gfs 74 c-10 we were messing around with the gauge cluster a bit and disconnected the speedo cable. Once we were done we simply connected the cable to the back of the gauge simple right?

well now the speedo gauge doesnt work it worked just fine no issues before and Ive pulledit and hooked it up at least a half dozen times already. I tried to disconnect it and plug it back in 3 times and still not working.

Any ideas? Im thinking of pulling the little gears in the trans (th350) and seeing if they got chewed some how doubtful but still going to give it a peek. could the cable be messed up or broken?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-03-2011, 10:12 AM
Member
 
Last wiki edit: Wiring diagram 1953 Chevrolet
Last journal entry: Spare Tire Dent Removal
Last photo:
Join Date: Aug 2003
Location: a little S/E of Nome
Posts: 789
Wiki Edits: 647

Thanks: 6
Thanked 4 Times in 4 Posts
Make sure that the square inner cable is FULLY inserted into the socket of the head of the speedo before doing up the outer casing nut onto the speedo housing. Test it by going underneath at the trans and removing the end of the cable and spinning the inner cable and noting if the speedo needle moves. If it doesn't cable is broken or head is puked.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-05-2011, 12:22 AM
elcaminodragster's Avatar
70 El Camino aka FRANKENSTEIN
 
Last photo:
Join Date: Feb 2007
Location: California
Age: 26
Posts: 738
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ill check that out monday. I work all day tomorrow. Ill be back with the issue
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent General Rodding Tech posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedo problem johnnya Electrical 1 03-03-2010 03:33 AM
speedo problem chevyman 454 Transmission - Rearend 4 07-31-2009 03:57 AM
Ford-GM Speedo Problem GulfCoastGasser Hotrodding Basics 7 07-08-2008 06:56 AM
Speedo & Tack problem streetrodderdoug Electrical 7 03-13-2008 08:24 PM
Saganaw 4 speed with speedo problem JRinTX Transmission - Rearend 1 07-12-2003 06:23 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.