oil smell - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-10-2009, 06:02 PM
ss396si's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: ny
Age: 36
Posts: 251
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
oil smell

This only happens when I'm on the expressway. I have a 69 chevelle 305,th400 and 3.73 gears. I'm going about 30-40mph, enough to smell the oil threw the vents. I inspected the engine when i got home, no oil on the intake heads etc, everything looks dry.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-10-2009, 08:32 PM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
What kind of oil smell?

Hot oil?
Burnt oil?

Oil of Olay?(sorry)

69 Chevelle , it don't have any vacuum actuated doors or controls that has a vacuum tube going into the dash ?




R
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-11-2009, 06:20 AM
ss396si's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: ny
Age: 36
Posts: 251
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
It has a hot oil smell and no vacuum lines going into the dash.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-11-2009, 06:32 PM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
What a poser.

Damifino

Not using any oil?

Mechanical gage in dash / aftermarket?

No oil leaks on back of motor around Dist , oil sending unit,
Back of intake?

Loosing any ATF?

I have seen a mad modulator valve push ATF into the intake causing it to smoke out the passenger side bank.

How long has this drive train been installed? is it new?





R
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 03-12-2009, 11:34 AM
ss396si's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: ny
Age: 36
Posts: 251
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have mechanical gauges,new TH400 150 miles on it, not leaking any fluid
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 03-12-2009, 01:08 PM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Could it just be the new smell breaking it in ?

You know like if you get some oil on the Exhaust pipes & it takes a while to burn off.

Other than that I a stumped & the other 64 people that have looked but not posted must feel the same way. I guess

Look it over again & see if you find a leak or a PVC hose off . . . something.





Or buy lots of air fresheners.




R
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 03-19-2009, 05:06 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2008
Location: NJ
Posts: 306
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
you/re not from IRAN are you????
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oil change- step by step instructions for women and men Fireball Hotrodders' Lounge 38 08-30-2008 07:39 AM
Windage trays ernkazern Engine 25 09-18-2007 03:49 PM
OH poopy... Overheated and no oil...**** Warrant Engine 33 11-12-2006 09:23 PM
Oil smell kc_ksom Engine 6 11-13-2005 06:01 PM
Oil Preshure ve3ham Engine 9 10-28-2004 02:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.