Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - oops, i traded....!
View Single Post
  #32 (permalink)  
Old 12-09-2012, 06:32 PM
bygddy bygddy is online now
Proud LOSER
 
Last photo:
Join Date: Mar 2008
Location: Ottawa
Posts: 1,791
Wiki Edits: 0

Thanks: 54
Thanked 249 Times in 216 Posts
Quote:
Originally Posted by F-BIRD'88 View Post
If you want to try the smaller thumpr cam for grins in that motor, with the stall and gears, degree it and move to a 100° intake C/L
.050" timing check points (checked using a solid lifter) 13.5 -- 33.5(intake closing point) 54.5 --6.5ex

227 241 @.050" 107° lSA 100° in 114°ex installed C/L's

Lock out the distributor mech adv system (full locked 34 to 36deg timing).
You can retain and use the vac advance (ported)
use a 4.5' power valve or 4" step up spring (eddy)

5.13++ gears. 3000+stall
So I removed the oil cooler and related lines and sht, changed the oil with 10/40 today, and let it get up to operating temp, now it shows app 15-20 PSi at idle, 10-15 in gear, no funny noises....so I'm gonna run 20/50 in the summer and not worry about it. I also have another set of 416 heads, my buddy is puling his 305 from his olds cutlass next month ans that's the heads on it, runs good, low mileage so I will really really go nuts with the porting this time, and use the springs, valves, and guide plates from those 882's I can buy for $100. 456 gear, the solid cam you reccomended for my vette, and my converter, and hopefully this whale will move half decent.
Reply With Quote