Possible bad distributor? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-23-2005, 12:16 AM
Steve-0321's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Brea, CA
Age: 29
Posts: 110
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Possible bad distributor?

ok so i have a 1973 Mustang with a 351C 2V motor in it with 70000 miles on it. It seems to me that the distributor is wearing out. I noticed it running a little differently then normal so i checked the timing and i noticed it jumped around(this is with the vaccum advance plugged). I know that these motors had a less than great nylon type cam gear that are prone to wear out but i dont think that is the case because this motor was rebuilt and my father opted for a steel gear this time around. I also notice when i start it up after it is warmed up fully that it will run very smoothly for a couple seconds then the rpms drop and it starts to miss or something that i can hear through the exhaust. Could this be the springs? or vaccum advance? or maybe just a worn out distributor all together? I do have the Pertronix electronic ignition conversion if that helps at all. any suggestions or insight will be greatly appreciated. Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-23-2005, 06:47 AM
347mustang's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2005
Location: oklahoma
Posts: 389
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
could be a gear..or even if the t9iming chian is new it may be bad
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
setting points on sb chevy frackster66 Electrical 23 01-07-2014 05:50 PM
A really bad day with a car :/ Please help if ya can esears Hotrodders' Lounge 7 08-30-2005 10:16 AM
Bad brake booster? NOlowrider Suspension - Brakes - Steering 4 05-26-2005 12:39 PM
69 Pontiac Firebird HEI Distributor Question pontiac69 Engine 13 12-01-2003 08:35 PM
how bad is it to ride on bad akm Suspension - Brakes - Steering 5 05-13-2003 09:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.