Power Inverter System Gone Bad, What Happened??? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-20-2007, 04:34 PM
Member
 

Last journal entry: Rear End Disassembly
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: chicago, IL
Age: 28
Posts: 441
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power Inverter System Gone Bad, What Happened???

I have a power inverter system hooked up in my 2000 Dodge Dakota. It is being used to run 2 250 Watt Metal Hallide Lights. The Aims 1500 Watt Pure Sine Wave Inverter I received started smoking on me with the first inverter (after 20 minutes of use). After returning and getting a new one in the mail, the second fried also, only after around 2 hrs of use, and only when I hit the off switch. Aims said they looked into the first one and it wasn't my fault. But AGAIN???

Here's how I have it hooked up:

3 terminal battery isolator 200Amp
2 AWG welding cable to car battery from isolator
2 AWG welding cable to alternator from isolator
2 AWG battery cable from Deep Cycle Battery to isolator
2 AWG battery cable from Deep Cycle Battery to ground
4 AWG welding cable from Inverter to ground
4 AWG welding cable from Deep Cycle Battery to Positive terminal at Inverter
4 AWG welding cable from Deep Cycle Battery to Negative terminal at Inverter
2- 15ft 14 gage extension cords from Inverter to Trucks Bumper
2- 25ft 12 gage extension cords from Bumper to Hallide Lights

The truck has gone nearly 2000 miles with the isolator setup without any battery related issues. Both batteries charge great. I only use 1/3 of the juice from the inverter when hooked up.

So Did I screw something up or are these inverters straight garbage?????

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo vs Supercharger - Write up!! FastChevyTruck Engine 107 02-16-2011 01:18 PM
this is a saver.... GM build codes TooMany2count General Rodding Tech 24 11-23-2009 10:36 AM
Should I keep my hydro-boost brake system? drlindz Suspension - Brakes - Steering 3 09-11-2003 10:38 PM
Hotrodders Knowledge Cluster: Power Steering Conversions Jon Suspension - Brakes - Steering 0 09-04-2003 12:20 AM
Alternate power source bobby Electrical 4 01-10-2002 01:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.