Power Windows 64' Galaxie - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-15-2005, 02:57 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Diego
Age: 35
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power Windows 64' Galaxie

I own a 2-door Hardtop 64' Galaxie with power(less) windows that will soon be for sale. However, before selling, I'd like to make those windows move. A couple weeks ago, only the Driver's side door window worked. After cleaning off the extremely dirty contacts underneath the swithces, both door windows becam opertational. But shortly thereafter, they both quit working and now I'm stuck with one window down. Complicating things is that I can't seem to find a power window motor for a 64 Galaxie. Any Ideas?
Thanks-
Well Ventilated

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-15-2005, 03:06 PM
willys36@aol.com's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto...
Last journal entry: How to change auto shift timing on 200R4
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: Bakersfield
Posts: 8,388
Wiki Edits: 21

Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Do the motors run but nothing moves or is there no power going to them? Former is bad parts inside the gear box (fixable) and latter is still problems with your switches.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-15-2005, 03:26 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Diego
Age: 35
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Motors are not running. It was as simple as rolling the window down, letting the car run for a few minutes, and having nothing happen when trying to roll it back up. The windows stopped working on different occasions as well. I suspect the motor in the passenger window has gone bad becasue it had not been working for a while when after cleaning the contacts it decided to come back to life for a few final runs before slowly petering out. THe Driver's side window, however was operating smoothly and at normal speed when it just quit. I tried tightening and retightening the screw holding the switch inplace with no success. So now I'm stumped. Any Ideas.
-Thanx
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-15-2005, 06:55 PM
willys36@aol.com's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto...
Last journal entry: How to change auto shift timing on 200R4
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: Bakersfield
Posts: 8,388
Wiki Edits: 21

Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Sounds like worn motor brushes if you are getting power past the switches. You may get lucky by tearing them apart and taking them to a small motor repair shop and ask for replacement brushes.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 04:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.