Powerglide problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-24-2008, 09:33 PM
58lincoln's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: New (used) 350.
Last photo:
Join Date: Jan 2008
Location: woodbine ia
Age: 23
Posts: 123
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Powerglide problem

Hi I have some questions about my powerglide in my 1976 nova. First off is it even a powerglide? I'm not sure if they made powerglides in '76. the shift pattern is 1-2-D on the floor console & gauge pod. If it is a powerglide it has a 250 straight 6 up front. Is it possible to use this tranny with a 283 after I change the flexplate and motor mounts? What else do I need to change out?
Thanks.- 58lincoln.

    Advertisement

Last edited by 58lincoln; 11-30-2008 at 08:38 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-25-2008, 04:41 AM
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: chillicothe oh
Age: 47
Posts: 1,445
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It is not a glide if it is stock it will likely be a th250 not very strong trans but may hold up to a 283. It will bolt right up.A better option would be to find a th 350.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-30-2008, 08:46 PM
58lincoln's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: New (used) 350.
Last photo:
Join Date: Jan 2008
Location: woodbine ia
Age: 23
Posts: 123
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Powerglide problem

Thanks barnym17. I'm on a budget so I think I'll just use the th250 and try not to beat on it.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



« TH350 woes | 4t80e »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
overcharging problem on 1972 mustang DaSouthWon Electrical 6 08-27-2008 08:17 PM
small blcok chevy! The ultimate starter problem! S.O.S. sugar ray Engine 12 07-19-2007 08:07 PM
I'm having a primer adhesion problem on one door Ripped Body - Exterior 10 06-08-2007 12:45 PM
96 Plymouth Voyager spark problem? baddbob Electrical 12 05-19-2007 03:44 PM
Powerglide Transmission problem ?? Velyx21 Transmission - Rearend 2 12-12-2004 07:37 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.