powerglide reverse problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-20-2010, 07:03 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: South dakota
Posts: 7
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
powerglide reverse problem

ok i have powerglide all gears work fine but when in reverse, it will not idle back unless the front tires are completely straight and if they are turned alittle I have rev the motor up to like 3,000 rpm to get it to move. any ideas what could be wrong maybe band needs adjusting?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-20-2010, 08:18 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Duffield ,Va
Age: 67
Posts: 526
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Band is low gear, does fluid smell burnt? Stall converter? How many miles on it? Shifter out of adjustment maybe, burnt reverse clutches, etc.


Quote:
Originally Posted by dirtrackin
ok i have powerglide all gears work fine but when in reverse, it will not idle back unless the front tires are completely straight and if they are turned alittle I have rev the motor up to like 3,000 rpm to get it to move. any ideas what could be wrong maybe band needs adjusting?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-21-2010, 01:32 PM
richard stewart 3rd's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: 351W rebuild
Last photo:
Join Date: Jan 2006
Location: tremont, pa.
Age: 70
Posts: 2,218
Wiki Edits: 0

Thanks: 14
Thanked 15 Times in 14 Posts
Hi,
You need to pull the trans. to check it out, the reverse clutches are at the rear of the case, inexpensive & easy to do.
Rich
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
powerglide transmission problem dragster477 Transmission - Rearend 5 04-15-2009 09:46 PM
4L60E Reverse Issue jgarced Transmission - Rearend 6 02-24-2009 09:23 PM
Yargh, carbureator problem is driving me nuts (but not my car!) caustic meatloaf Engine 12 05-21-2006 01:41 PM
TH-350 reverse problem. Eric327 Transmission - Rearend 5 03-28-2006 07:08 PM
Engine stalling problem JamesRS Engine 3 01-30-2006 12:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.