problems with a t400 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-27-2008, 07:31 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Painesville,Ohio
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
problems with a t400

so,i end up w/ a recently pro built early 70s t400,many mods,welded sungear,and output carrier assy,,removed front band and servo,1-2 accum has its o-rings out,(this is all manual valve),no gov,circuit tubes gone,and plugs in its place,useing a shift kit w/ 1 checkball,#5 position been drilled,others r capped,uses #4 checkball,could use #3 according to seperator plate,a 3/16" spacer was installed between the 1-2 shift valve and 1-2 modulator valve,the center support assy is missing the second metal sealing ring,half the intermidiate clutch springs r missing,missing 2-3 accumilator piston cup and spring.This car has 650 horses in the motor,i need to get it right,came in w/ a burnt direct clutch pack,but,burnt funny,like 1/4' flat pieces are shedding(burnt)from the disc faces,all except the disc side faceing the metal at the pressure plate,looks new.i was thinking maybe this pack rode because of being too tight?theres no 2nd gear in this trans,,thats complaint.it has a heavy sprag that mounts to back of center support assy,and reaction drum /input carrier,i can find no spec as to which way this should turn,wish i knew,maybe this is cause of all?any help would be appreciated,cant keep this car much longer,im swimming,also has poor design on mounts,takes half day to remove it,ide like to install this once.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-03-2008, 07:56 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Painesville,Ohio
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
k.its fixt,the checkball placement paper my trans jobber sent was wrong,,,yes wrong,they had it listed as useing 1 of 2 possibilties to change feel of shift.this unit had a restrictor cap in the reverse hole that mates to reverse in the center support,in that cavity went the checkball,,trans uses no 1-2 acumalator seals,if this isnt blocked it will slip in the direct clutch,and burn it fast.car wheel stands now in 2nd and 1st no problems.and that spag thats on the center support turns counterclock,not clockwise,looking at it from either way(flipping over).so hey,i swam,i made it to shore,is ok tho,gawt another brain twister posted about a landrover.someone throw me a lifering plz
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
383 stroker problems and ways to fix them leftoverchrisac Engine 15 02-06-2009 06:36 PM
Olds 98 Ignition Module Problems awbazar Electrical 1 01-12-2004 07:42 AM
beater car problems 02 0n 20s Engine 2 11-01-2003 07:53 PM
Light Problems like crazy ponybuster Electrical 7 10-14-2003 01:12 PM
LT1 knocking problems gollygwagen Engine 0 04-23-2003 06:52 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.