Runs cold Dec ---- warm in the summer - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-31-2007, 08:00 AM
Bryan59EC's Avatar
Car? Truck? Who Cares
 

Last journal entry: First week of December
Last photo:
Join Date: Jun 2006
Location: San Antonio, Texas
Age: 54
Posts: 2,372
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 29 Times in 23 Posts
Runs cold Dec ---- warm in the summer

Last day of the year, traffic should be light this morning.

I decide to take the 59 to work.
Warm up the car before leaving the house--(about 40* out)
Leave the house with the temp gage on 200*

(180* modified hi-flow t-stat)

Within a mile, temps drops to 185----normal
On the hiway, the temp drops to 163 . With a drilled 180 stat, I would expect to get no lower than 180.

Mind you, heater was running, but still, after 30mi of hiway, shouldn't the temp be at least to the 180 of the t-stat??

I have a 180 hi-flow stat that has not been drilled, anyone think that might bring my temps up a bit.


Another issue when it is warmer out.
at about 55mph in 85-90 weather the car will run around 190 on the hiway.
at 60, the temp goes up to 200
at 70-80 the temps will drop back down to 185 to 190.

5th gear at 70 = 2140rpm

I know it is not overheating--as I tend not to get uptight til it gets 230+
My silly '220' on fan switch seldom trips before 230

Think I need a bit more timing??
or maybe some lighter springs in the Dizzy?
not exactly sure what it is at the moment.

Just looking for a few opinions.

Bryan

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-31-2007, 10:12 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pa.
Age: 47
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
heating prob.

I had the same problem with my vette. put the regular 180 stat in and go get some water wetter by red line. royal purple makes something like this too. they promise to lower water temps and it really works.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pickup runs rough like an out of balance washing machine when cold ChevyJim Engine 35 02-05-2006 08:00 AM
Motor smokes when warm/ not when cold STATUTORY GRAPE Engine 11 01-13-2006 07:49 AM
Runs Rough when Cold airman_turtle Engine 6 07-21-2005 02:25 PM
olds 455: engine idles rough when started cold. 98rocket Engine 5 05-09-2003 06:01 PM
please help..... annoying warm start problem 67cuda Engine 21 03-28-2003 06:44 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.