shakin in monte - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-06-2012, 02:13 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
shakin in monte

i have a 406 small block with edelbrock victor jr heads and intake its in a 86 monte carlo with a 5 speed t5 traNS runs greaT real fast but car will not run at cruising speeds the car shakes and bucks till you give it more gas then it smoothes right out ive tried messing with carb jetting and power valves with no success also replaced spark plugs with plugs edelbrock recommends with no help there either . any advise ?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-06-2012, 02:18 PM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 56
Posts: 8,113
Wiki Edits: 0

Thanks: 323
Thanked 785 Times in 751 Posts
slightly more timing at cruise rpm and or minor jet change.a booster venturi also might help.Ive run the same thing in my car,just takes time and twiddling,you are close
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to vinniekq2 For This Useful Post:
ledfire1 (10-06-2012)
  #3 (permalink)  
Old 10-06-2012, 03:52 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2007
Location: Corinth, MS
Posts: 607
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 30 Times in 29 Posts
Could it be too much vacuum advance? Try diconecting the vacuum canister hose from the carb and plug the carb port, and test drive it. Easy to test.
If it helps, you can get a advance limiter from Summit made by Crane pretty cheap, and tune your vacuum adv. to your combo.
FWIW
ssmonty
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-06-2012, 08:54 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
i took out 72 jets and put in 76s in primary and advanced the timing it made very little differance seemed to lose top end then i broke a starter so i backed off timing vacuum advance i havnt tried but will soon
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-07-2012, 10:06 AM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 56
Posts: 8,113
Wiki Edits: 0

Thanks: 323
Thanked 785 Times in 751 Posts
the 4 jet sizes up might be too much.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 10-07-2012, 12:18 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
i know i plan on putting 74s in but didnt have any available
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 10-08-2012, 02:48 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
well looks like it is a vacuum advance problem with vacuum unhooked iy barely stutters at all
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
84 Monte Need Help 84MonteCarloCS Suspension - Brakes - Steering 2 12-13-2009 08:19 AM
32 roadster shimmy and shakin copcars Suspension - Brakes - Steering 5 10-22-2009 09:41 PM
Whats shakin.... Inked_Up_Kitten Introduce Yourself 6 11-24-2004 09:12 AM
New 84 monte! 87442lover Engine 3 01-18-2004 02:24 AM
my monte needs help scrisler Engine 9 09-05-2003 12:51 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.