Slipping TH350 trans - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-27-2009, 04:09 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Utah
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Slipping TH350 trans

I have a 76 blazer two wheel drive and the trans started to slip bad in all drive gears... I changed the Modulator Valve and it made it better but still slipping... Goes in rev. really good but you put it in drive and it will start to role but as soon as i give it some gas it starts to slip... what else could it be?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-27-2009, 05:51 PM
sqzbox's Avatar
My pipes are my music
 
Last photo:
Join Date: Sep 2009
Location: indiana
Age: 64
Posts: 2,938
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Might try finding a good used Governor and put it in and see if it helps. If not, your tranny needs a rebuild. Usually when all forward gears slip and rev is good the tranny is cooked.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-27-2009, 11:05 PM
SSedan64's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2007
Location: Macon, GA.
Age: 50
Posts: 6,016
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 46 Times in 46 Posts
More Slip diagnosis here Pg. 6 >> http://th350.netfirms.com/pages/7a2-06.jpg
Other Info >> http://th350.netfirms.com/browser.htm
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 12-28-2009, 07:20 AM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,064
Wiki Edits: 1659

Thanks: 317
Thanked 97 Times in 94 Posts
Quote:
Originally Posted by dirthead
I have a 76 blazer two wheel drive and the trans started to slip bad in all drive gears... I changed the Modulator Valve and it made it better but still slipping... Goes in rev. really good but you put it in drive and it will start to role but as soon as i give it some gas it starts to slip... what else could it be?

Is this a high mileage - older trans?

Any recent repair work , service work?

To lose all forward motion is a problem with the forward clutch pack usually.

Does the trans seem to hold power better from a full stop with the shifter in manual 1st gear?
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has anyone adapted a Mopar trans to Chevy engine? 383ram Transmission - Rearend 26 05-19-2009 04:31 PM
th350 trans coeboy1 Transmission - Rearend 3 09-20-2006 06:45 PM
Jegs 350t trans..... No good!!!!!! tiresmoke55 Transmission - Rearend 15 08-11-2006 11:24 PM
pontiac th350 M31 auto trans poncho_paul Transmission - Rearend 2 01-13-2005 06:48 AM
T-350 slipping... low oil pressure... diagnosis? Funkster Transmission - Rearend 10 03-27-2003 12:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.