Solid motor mount Question - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-11-2009, 07:09 PM
greenmoonshine's Avatar
have a pheasant plucking day
 
Last photo:
Join Date: Oct 2008
Location: Marietta,☠☠☠W.V.☠☠☠
Posts: 159
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Solid motor mount Question

I have a set of solid motor mounts that I am going to install,the block mount is by Moroso and the frame pads are from some no name company.The question is when I mate the two together there is a gap inbetween the ears on both sides........is this normal to allow you some room to line things up while setting the motor in and close when you tighten the center bolt?or are they suposed to be tight?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-11-2009, 08:45 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jan 2008
Location: Kemah TX
Posts: 425
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
How wide is the gap? I have seen some of the mismatched sets have a small gap and have used a washer as a spacer between the two to keep from bending the uppers when the bolts are tightened.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-11-2009, 09:27 PM
ericnova72's Avatar
More for Less Racer
 
Join Date: Jan 2007
Location: S.W. Lower Michigan
Age: 47
Posts: 7,593
Wiki Edits: 0

Thanks: 7
Thanked 134 Times in 123 Posts
There are two different Moroso mount widths to go with two different frame mount stands. If the gap is bigger than about 3/16"-1/4" you have the wrong Moroso mounts. Big Block and most Hi-Po small block(302, LT1 350, 350 SS, etc) cars had one size, low performance small blocks(283, 307, 350 2bbl, 327 of 300 hp or less) got a different size.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 06-12-2009, 05:47 PM
greenmoonshine's Avatar
have a pheasant plucking day
 
Last photo:
Join Date: Oct 2008
Location: Marietta,☠☠☠W.V.☠☠☠
Posts: 159
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The gap is 4mm on each side,so a total of 8mm.I was just curious as to if I did get the wrong ones or if mix-matching brands on this was a bad idea!! Im sure i could just slide a washer in on each side as to not bend the ears in.Just was curious if anyone else has had this problem.
Thanks
GM
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 06-12-2009, 05:57 PM
ericnova72's Avatar
More for Less Racer
 
Join Date: Jan 2007
Location: S.W. Lower Michigan
Age: 47
Posts: 7,593
Wiki Edits: 0

Thanks: 7
Thanked 134 Times in 123 Posts
You have the wrong Moroso mounts to go with the repro frame stands. Trying to fill that gap with 4-5 washers per side per mount will be a major PITA.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 06-12-2009, 07:14 PM
greenmoonshine's Avatar
have a pheasant plucking day
 
Last photo:
Join Date: Oct 2008
Location: Marietta,☠☠☠W.V.☠☠☠
Posts: 159
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The Moroso engine mounts measure 2.5" between the ears....not sure which ones I have....I got them from a Buddy of mine,I didnt think it mattered which one I got as long as they were for a sbc......that shows me to think.Would you know the P/N to the correct Moroso mounts that I would need to correct this? If not thats kool but it would be allot kooler if ya did
your probably right about the washers being a pita
by the way thanks for your posts.....I appreciate it
GM
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 06-12-2009, 07:20 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jan 2008
Location: Kemah TX
Posts: 425
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Make a spacer and weld it in and run them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 06-12-2009, 07:26 PM
ericnova72's Avatar
More for Less Racer
 
Join Date: Jan 2007
Location: S.W. Lower Michigan
Age: 47
Posts: 7,593
Wiki Edits: 0

Thanks: 7
Thanked 134 Times in 123 Posts
Go to www.moroso.com and search motor mounts and look at the chart. It will help if you know thw original car application for the frame stand and the GM # for the engine mount. Might have to go to Classic Industries and look up mounts there to get a GM # for cross reference.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 06-12-2009, 07:30 PM
ericnova72's Avatar
More for Less Racer
 
Join Date: Jan 2007
Location: S.W. Lower Michigan
Age: 47
Posts: 7,593
Wiki Edits: 0

Thanks: 7
Thanked 134 Times in 123 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike H
Make a spacer and weld it in and run them.
Spacer idea might not work as the are also different heights from the block to the cross hole, making the span from one side of rhe motor to the other too wide or too narrow to even get the bolt holes to line up with the frame stands.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10 (permalink)  
Old 06-13-2009, 08:49 PM
greenmoonshine's Avatar
have a pheasant plucking day
 
Last photo:
Join Date: Oct 2008
Location: Marietta,☠☠☠W.V.☠☠☠
Posts: 159
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have found that I must use the Moroso 62510's with the frame pads...... they measure 2 3/8" between the ears, as to where the ones I have(62500) measure the 2.5"...... I guess I should have done my homework before assuming that they would fit together.......OH well.......
Thanks
GM
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
supercharger.... 73monte Engine 16 07-24-2010 10:27 AM
Chevy question Ratoflic Hotrodding Basics 1 11-02-2005 09:55 PM
Ignotion Set-ups Native Gearhead Engine 8 11-29-2003 01:20 PM
Hi All I just Joined, Questions Re:454 rebuild Gay-Shark Engine 8 11-29-2003 10:25 AM
Lifter question Jmark Engine 5 11-25-2003 07:22 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.