spring problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-09-2006, 12:00 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nassau,Bahamas
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
spring problem

Can somebody please help me. My 94 astro has new struts and shocks but, still has a very harsh ride. Do i need to change the springs to? How do ya know if the springs are shot?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-09-2006, 09:42 PM
xntrik's Avatar
Save a horse, Ride a Cowboy.
 
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: Arkansas
Posts: 5,131
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
welcome to the site

You said, STILL HARSH.

Bad springs would be sagging to below normal ride height.

Sounds like your new shocks are just too stiff. You need a softer shock.

You might also consider if your tires are stiff by design or brand. Some vehicles it makes a lot of difference to ride quality.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Suspension - Brakes - Steering posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yargh, carbureator problem is driving me nuts (but not my car!) caustic meatloaf Engine 12 05-21-2006 01:41 PM
poped #8 exaust spring plesae help mac350 Engine 4 05-05-2006 03:19 PM
Heat Soak Problem Solved... 73oldsman Electrical 2 04-19-2006 07:32 PM
Puzzling temperature problem on the hemi solved Centerline Engine 2 11-26-2004 04:48 PM
8 1/4 to 8 3/4 rear end Leaf Spring Problem... 71gtx Transmission - Rearend 21 04-19-2004 08:17 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.