Starting problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-05-2008, 07:42 PM
abe abe is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: hawaii
Posts: 132
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Starting problems

I have a starting problem on my big chevy. It used to start up right after it warmed up with no problem. but then one day i over advanced the timing and then it had a hard time starting. So i reset the timing and restarted the engine and ever since i over timed it things never was good as it used to be. I tried cleaning all connections and even the battery. Do u think my over advancing the timing affected something else i am not aware of. It turns over really slow. It used to start on 1 click after it warmed up now its like just dragging. What do u think it is..

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-05-2008, 08:00 PM
automotive breath's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Mar 2006
Location: New Orleans
Posts: 891
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It's likley the starter solinoid got overheated from the advanced timing,
replace it and I suspect things will be back to normal.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter problems.....again, and again zipfactor Engine 32 01-05-2012 07:50 PM
Relay issue? Starting problems 2ManyCars Electrical 4 08-06-2005 04:13 PM
starting problems after MSD SBC S-10 Electrical 4 07-18-2005 01:23 PM
starting problems 29Roadster Electrical 3 10-12-2003 09:11 PM
Starting Problems rehjr0219 Engine 9 02-12-2003 06:35 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.