still smoke...confusing!!! - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-16-2003, 04:53 PM
FoxThunder 5.0's Avatar
i think its broke...
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: missouri
Age: 27
Posts: 112
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
still smoke...confusing!!!

i fixed it, temp stays fine, but oil pressure is slightly hige...still smokes, only at operating temperature and im not losing antifreeze. oil is coming out of the exhaust a little, pretty wet like its strangely mixed with the antifreeze. i fixed my timing up my pulling out the distributor and turning it one notch advanced on the cam gear. now it runs very well, and the power loss is gone. i can spin the tires on comand now. as long as shes not losing coolant or overheating, or the oil temperature doesnt get too high im happy.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-16-2003, 05:46 PM
400C53F100's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Aug 2003
Location: Dover DE
Age: 74
Posts: 50
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Good Luck, and let us know how it is running in the future.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 08-16-2003, 07:11 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: Shreveport LA
Age: 64
Posts: 5,103
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Are you trying to say the noise is even better now?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 08-16-2003, 07:45 PM
FoxThunder 5.0's Avatar
i think its broke...
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: missouri
Age: 27
Posts: 112
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yes the GOOD noise is better. oh, and i realized that when i was taking out the spark plugs to turn the engine to see if antifreeze comes out, and the spark plugs were sooo loose. i bet i lost so damn much compression.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 08-16-2003, 07:48 PM
Grumpy
 
Last photo:
Join Date: Dec 2002
Location: D.C.
Posts: 1,447
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
You ever check the ring gaps to see if they are worn? Or if they turned in the bores? Plus if the oil control ring is gone or worn I could imagine it smoking.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.