Strange noise - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board -- Hot Rod Forum

Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
lost password?   |   register now

LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-12-2003, 10:22 AM
Join Date: Jan 2003
Location: Connecticut
Posts: 53
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Strange noise

Ok i just bought a 1988 firebird formula, its got a 305 throttle body, i also own a 1990 camaro rs with the same motor. the Firbird has 90,000 miles on it, and the camaro has 118,000 i jsut replaced the waterpump and timing chain on the camaro, because i though the rattle noise that it was making was the chain slopping around. Well i was wrong, im going to replace the chain and pump on the formula anyway because i think it needs it. The noise that the car is making is an intermitant rattle, and i only really does it at an idle, the motor is not loud when i start it and both cars seem to be mechanically sound. What could this noise be? i have checked the ps pump, the air pump, the tensioner, the alternator, the ac pump, and the noise does not seem to be comming from any of those.

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 06-12-2003, 10:42 AM
Pro Street's Avatar
Go Pokes!
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: Booker Texas
Age: 61
Posts: 38
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pull your belt (belts) off and see if it still maked the noise.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-12-2003, 03:05 PM
Hollywooding's Avatar
Canknuckle Head
Join Date: Jun 2003
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 165
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Reading the previous....
you stated it's at low idle only, and intermittent?
if so then does it make the noise when it's hot or cold only could look at valvetrain clearances.
Havent spent much time on the newer cars maybe a cam button or perhaps as the previous guy said take the belt off and check your noise, if it's there still, get out the stethoscope and narrow it down, could be front lifter.
hope it's a little help

Hollywooding :cool:
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Please select your insurance company (Optional)


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 05:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright 1999 - 2012. All Rights Reserved.