Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Engine (http://www.hotrodders.com/forum/engine/)
-   -   Stumbling 94 Chevy (http://www.hotrodders.com/forum/stumbling-94-chevy-224598.html)

Alaska_Man 10-02-2012 03:18 PM

Stumbling 94 Chevy
 
I have a 94 Chevy 1/2 ton 4 wheel drive pick-up with a 5.7 liter motor and it runs great. Most of the time. This truck has about 130,000 miles on it. As I said, it runs great, until I start up a hill and lug the motor. Then it will start with a stumble and does this all the way up the hill until it shifts down to another gear. The stumbles, a miss to me, are about 2 to 3 seconds apart until it shifts. It has, also, done this a couple times while stopped at red light. But, at the stop light, the miss or stumble, is about 5 to 10 seconds apart. No codes in the truck computer. So, I'm lost with what to look for. Any ideas? Also need to add, the motor has TBI and I added some injector cleaner to the gas tank with no help there.

DoubleVision 10-02-2012 09:12 PM

Have you checked it for vacuum leaks? Make sure you check the TBI to intake mounting flange gasket as well. Check the vacuum line that's going to the map sensor, make sure it's pulling vacuum as TBI engines were bad about gumming up the throttle body so bad with carbon it would plug the vacuum ports. Also what shape is the tune up in? When was the last time it was tuned up?

S10 Racer 10-03-2012 02:15 AM

Quote:

Originally Posted by Alaska_Man (Post 1595690)
I have a 94 Chevy 1/2 ton 4 wheel drive pick-up with a 5.7 liter motor and it runs great. Most of the time. This truck has about 130,000 miles on it. As I said, it runs great, until I start up a hill and lug the motor. Then it will start with a stumble and does this all the way up the hill until it shifts down to another gear. The stumbles, a miss to me, are about 2 to 3 seconds apart until it shifts. It has, also, done this a couple times while stopped at red light. But, at the stop light, the miss or stumble, is about 5 to 10 seconds apart. No codes in the truck computer. So, I'm lost with what to look for. Any ideas? Also need to add, the motor has TBI and I added some injector cleaner to the gas tank with no help there.

That is typical of needing new spark plugs. If you buy the platinum plugs (about $8.00 ea. in my area) and gap them at .045 for an HEI ignition, the problem will go away. Been there, done that.


All times are GMT -6. The time now is 01:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.