Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   T-350 Slipping at med-high RPMs (http://www.hotrodders.com/forum/t-350-slipping-med-high-rpms-229680.html)

83ARC10 02-17-2013 06:11 PM

T-350 Slipping at med-high RPMs
 
Hi Guys. This is my first post; I hope someone can help me diagnose my problem.

I have an '83 Chevy Silverado with a stock 305 and stock TH350 transmission. I bought the truck with an existing transmission problem...
The transmission takes a second or two to go into gear from Park and has a slight amount of pull in each gear (if I manually shift through the gears), but in med to high RPMs it slips; this happens in every gear. Reverse is very strong and does not slip at all. Also, I have to manually shift from 1st to 2nd to 3rd. Every once in a while it will shift through the gears on its own, but not very often at all. I've also noticed a VERY slight amount of vibration when at a stop while in gear.

I recently changed the fluid and filter and the fluid level is fine. It also has a new modulator and the vac line seems to be ok.

Could this be my torque converter?


All times are GMT -6. The time now is 12:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.