Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   T-400 shift problems after Superior brand valve body kit install (http://www.hotrodders.com/forum/t-400-shift-problems-after-superior-brand-valve-body-kit-222584.html)

abritton77 08-05-2012 07:02 PM

T-400 shift problems after Superior brand valve body kit install
 
Hey guys, I installed a Superior shift kit yesterday and now it will not manually shift to 2nd. The only thing that I didnt do was change the spring in the pressure regulator. I dint have a set of snap ring pliers that would fit in the snap ring and I was trying to get it ready for the track. If you put it in drive, it shifts fine. With the kit I had the option to change the governor springs but didnt mess with it cause I am only racing this car. Any advice? I hate to drop the pan again, but guess thats about all I can do.

joshp83 08-06-2012 09:15 PM

makesure none of the checkballs are mis postion and correct seperator plate is used what yr tranny is it

abritton77 08-07-2012 07:46 PM

Not sure, its actually a 3l80 HD with 6 check balls. The kit is supposed to work with all TH400's 3l80's with 6 or 7 check balls. It is very possible that one of the balls fell out as I was putting in the separator plate. I am going to drop the pan this weekend and check it out. Im going to install a drain kit in it this time so I can save the oil if I have to go through this again.


All times are GMT -6. The time now is 02:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.