Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - t. p. i problems
View Single Post
  #10 (permalink)  
Old 02-24-2013, 03:51 AM
123pugsy's Avatar
123pugsy 123pugsy is offline
HOT ROD...... FROM A CHRYSLER?
 
Last wiki edit: Metal shaping
Last journal entry: FLOOR BEADS
Last photo:
Join Date: Apr 2006
Location: Markham,ON
Age: 52
Posts: 2,343
Wiki Edits: 29

Thanks: 408
Thanked 252 Times in 220 Posts
Quote:
Originally Posted by LATECH View Post
I just looked at the photos of your MAF engine. Wheres the Mass Airflow Sensor?? I dont see it.
Isnt there a connector that isnt hooked up?
I don't see a MAF sensor either.

It would be in the air intake tube something like the butchered pic below.

The second pic is of a MAP sensor. This just requires a vacuum line from the plenum and hook up the wire from the ecm and that's it. No air intake plumbing to deal with.

The only problem is as Bogie mentioned that this system is useless with a big cam.
What are your cam specs?

I added a pic showing the harness connections at the ECM. Mine is the 7730 but I understand that your ECM is a replacement for the 7730 so you should have a harness the same as mine.

You must have the knock sensor hooked up if you want to avoid pinging and the damage that will happen to your engine.


In summary:

Install the knock sensor. This is the first thing.

If you have a big cam, get yourself a MAF sensor, proper intake hose, air filter and the matching ECM.

If you have a mild cam and want to run speed density (MAP), get yourself the proper wiring harness along with the MAP sensor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled (Medium).JPG
Views:	20
Size:	71.2 KB
ID:	71677   Click image for larger version

Name:	MAP SENSOR.JPG
Views:	38
Size:	145.8 KB
ID:	71678   Click image for larger version

Name:	7730 HARNESS AT ECM.JPG
Views:	38
Size:	134.8 KB
ID:	71679  
Reply With Quote