T10 Issue - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum

Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
lost password?   |   register now

LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-26-2012, 10:46 PM
Registered User
Last photo:
Join Date: Feb 2010
Posts: 117
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
T10 Issue

I had my Borg Warner Super T10 Rebuilt, I changed my case from a Aluminum to a Cast Iron due to BBC Torque, now Iím having a problem with Reverse, when ever I put it in Reverse it will grind out, I even tried going into 1st then Reverse and still have the problem and sometimes my shifter will get stuck in Reverse, it only grind out in reverse every other gear is fine and when i let my car roll in netural it doesn't grind

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 09-05-2012, 08:46 AM
bigdog7373's Avatar
Of course it's fast
Last photo:
Join Date: May 2010
Location: florida
Posts: 2,670
Wiki Edits: 0

Thanks: 13
Thanked 49 Times in 49 Posts
Check to make sure everything is properly adjusted. If its all good then you need to contact whoever rebuilt it for you, that's unacceptable to have a problem like that after being rebuilt.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-05-2012, 09:07 AM
big gear head's Avatar
High Performance Rear Ends
Last photo:
Join Date: Nov 2009
Location: Central City, KY
Posts: 2,487
Wiki Edits: 0

Thanks: 20
Thanked 763 Times in 623 Posts
Did you change the clutch too? Sounds like more of a clutch problem to me. If the clutch doesn't completely disengage then the transmission will grind when going into reverse. 1st through 4th have syncronizers to stop the gears before going in, but reverse doesn't have a syncronizer, so it grinds if anything in the transmission is moving.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Please select your insurance company (Optional)


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best 60s Issue of Hot Rod Magazine and best 50s Issue of Car Craft MXrider13 Hotrodders' Lounge 18 07-29-2011 01:55 PM
vacuum issue or carb issue idk for sure chevyok06 Engine 1 07-10-2011 05:19 PM
Bw T10 Id FFNPB Transmission - Rearend 3 02-12-2009 04:47 PM
t10 swap, is t10 longer than t5? swoodard23 Transmission - Rearend 1 01-28-2003 06:44 AM
Super T10 or T10? Camaro2Fast4u Transmission - Rearend 4 01-13-2003 04:46 PM

All times are GMT -6. The time now is 03:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.