Tach woes - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-12-2003, 09:37 AM
cool rockin daddy's Avatar
1.21 giga-watts???!!!!
 
Join Date: Aug 2003
Location: wherever cool cars are
Posts: 1,535
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Cool Tach woes

Hey fellas. I switched over to HEI ignition in my '69 Camaro and the dash tach will not function. As soon as I turn the key to on the tag pegs out and won't fall back to zero unless key is off. Had it check out by a reputable gage shop here in Detroit and it checked out fine. What is this? Bad Ground? I should tell you that I had M & H fab up new front lighting and engine harnesses and the proper connections are on the wiring harness. Also do not get my console gages to function either. Was hoping one of you guys had same problem before I have to go into test light/voltmeter purgatory under the dash tracing wires!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-15-2003, 08:49 PM
mad55chevy's Avatar
cutouts and 7k shifts = cops
 
Join Date: Sep 2003
Location: boston
Posts: 60
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

hey there,

I have heard that the camaros have questionable dash grounds over the age of time. Make shure your entire dash has a nice ground and not corroded.

I would take a test meter that has a tach setting and check the tach post on the HEI.

Then, if that checks out, jump the dash tach (temporary) to the HEI. Compare your RPM's to the test meter to see accuracy. Take it a step at a time...electrical problems can be very confusing, but they are always logical.

Don't forget to put in a shift light!!
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.