TBI distress - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-04-2002, 02:39 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: Tennessee
Posts: 56
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry TBI distress

hi guys, first time i have ever logged a message-although i have been reading for a while. it seems to me the people on this board are fairly knowledgable so i think ill give it a shot.
problem is, got this 92'camaro with a TBI305 and im getting really bad lowend lag-and in the rest of the rpm range it fells like its missing. it seems to get better the warmer the car gets but just wont go away. its got hedders and a free flowing exhaust but the problem has ony now begun-not after i put the exhaust on it. it seems the problem began after i took off the intack manifold to look over the valve train. im pretty sure its not the ignition either-its got new cap.wires and rotor and the plugs are only 1 year old. oh yeah-dont worry about the little cubes im building a 406sb as we speak and somehow i was lucky enough to fi a fairly new 400 block with a whole lot of wall thickness. Thanx <img src="graemlins/crash.gif" border="0" alt="[crash]" /> <img src="confused.gif" border="0">

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-04-2002, 05:57 PM
BOBCRMAN@aol.com's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: Holly, michigan
Posts: 8,130
Wiki Edits: 0

Thanks: 25
Thanked 267 Times in 250 Posts
Post

sounds like the intake gasket isn't sealing, you are probably sucking air up from under the intake into the ports,
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-05-2002, 11:19 AM
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: Tennessee
Posts: 56
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

ok thanks BOB- quess its time to go put on new gaskets. wish i would have used this message board sooner-seems like it would have saved me alot of trouble.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-05-2002, 03:51 PM
johnsongrass1's Avatar
Race it, Don't rice it!
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Columbia, Mo
Age: 38
Posts: 4,080
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Post

TBI really need a good vacuum signal in order to work well. Make sure there's good vacuum
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-05-2002, 03:58 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: Tennessee
Posts: 56
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

will do-thanks for you help guys
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.