tbi trouble - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-17-2009, 05:29 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lexington, Il
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tbi trouble

I have an 87 chevy R-10. 350-350 combo. Engine has tbi on it. I have recently been experiencing some trouble with the engine running properly. It runs fine when the motor is cold but when the motor gets hot it wont want to idle in gear. It will slow down and want to die unless i brake torque it(which isnt the safest thing to do). I have replaced the idle air motor and the fuel filter is fairly new. I have also tested the throttle position sensor and it tests good and I have tested for vacuum and all is well there. Any idea's would be greatly appreciated.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-17-2009, 06:27 PM
DoubleVision's Avatar
Not Considered a Senior Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2002
Location: Heart Of Dixie
Age: 40
Posts: 10,654
Wiki Edits: 0

Thanks: 15
Thanked 58 Times in 55 Posts
Have you checked the coolant tempature sensor?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-17-2009, 11:46 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lexington, Il
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
no that is one thing that i have yet to check. any ideas on how to do so?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-18-2009, 11:09 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kenosha
Posts: 57
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
it's a pita to do, but check your fuel pressure. tbi's will actually run with less than 1 psi, but require at least 9psi to run right. 13- 14 lbs to run really good. had the same problem with mine.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some help with 1986 GM 305, TBI or Carbed??? dieselcruiserhead Engine 8 12-19-2010 07:32 AM
TBI assistance needed jack kelley Engine 5 05-24-2006 10:11 AM
Timing Trouble 350 TBI Raul_Chile Electrical 6 03-15-2005 08:57 PM
Idle trouble 1990 TBI ryan_itt Engine 4 12-17-2004 12:56 AM
TBI Questions on a 93' Chevy FS 350 IWANTMOREHP Engine 1 01-04-2004 01:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.