Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Engine (http://www.hotrodders.com/forum/engine/)
-   -   TBI vortec problems (http://www.hotrodders.com/forum/tbi-vortec-problems-54152.html)

11secmudtrk 12-14-2004 06:25 PM

TBI vortec problems
 
finally got the vortec swapped in my truck(stock except for performer RPM intake and headers), well, the motor pops under slight throttle and is basically undrivable(305 poped before but wasnt as bad right after headers & new exhaust was installed). I think its possible that the computer may of been damaged when the shop welded on the exhaust, but know that the chip needs to be reburned. what else could possibly cause this?

BTW;what software would be the best to program, ive already got a OBD1 cable to laptop coming.

also, the egr isn't on the motor and the vaccum port on the tbi is pluged.

ChevelleSS_LS6 12-14-2004 08:00 PM

wouldn't disconnecting the EGR make it run hotter or something? That's what I've heard somewhere. Not sure if it's accurate or anything.

Bumpstick 12-14-2004 08:12 PM

Quote:

(305 poped before but wasnt as bad right after headers & new exhaust was installed)
Sounds lean to me...? (fuel pump...?)

And it got worse with more displacement...

11secmudtrk 12-14-2004 09:20 PM

not running an EGR would make the intake itself cooler since exhaust doesnt flow through, no computer codes are showing up but id guess it is lean.


All times are GMT -6. The time now is 12:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.