TCI tcu problem on 4l60e - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board -- Hot Rod Forum

Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
lost password?   |   register now

LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-01-2012, 07:53 PM
brad33478's Avatar
Registered User
Last photo:
Join Date: Dec 2011
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TCI tcu problem on 4l60e

Well installed my TCI transmission controller kit tonight, plugged everything up just as detailed in instructions and powered it up. Went through the on screen setup process and punched in all my info. killed power to it for the 10 seconds and then fired her up. Was working great, shifting through gears but then it randomly said connection error and then started to jump in and out of gear.

I was watching the Live data before I started getting the connection error and my TPS was reading properly, my RPM seemed correct and my speed seemed correct.

I shut the truck down restarted it and still have the same shifting problem. and even after re-setting it up still having same problem, randomly reading no connection and shifting in and out of gear all the time.

What i dont understand is even with the reading 'no connection' that is for the removable display (which is not needed to be plugged in all the time), seems like the actual tcu should hold the tune in memory and still shift how it originally did.

No error codes in memory and the tcu box has a solid LED which means its working properly

any input would be appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	302820.jpg
Views:	56
Size:	23.0 KB
ID:	63557  

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 03-02-2012, 07:44 AM
S10xGN's Avatar
Gotta love a turbo!

Last journal entry: Body on Frame today.
Last photo:
Join Date: Aug 2004
Location: Port Neches, TX
Age: 62
Posts: 1,961
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 106 Times in 98 Posts
E-mail Kevin @ TCI, he helped us out a lot. It sounds like a wiring issue or a bad controller.

Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-02-2012, 08:06 AM
brad33478's Avatar
Registered User
Last photo:
Join Date: Dec 2011
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks, I'll shoot him an email
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Please select your insurance company (Optional)


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4l60e problem matt406 Transmission - Rearend 4 01-08-2012 06:41 PM
4L60E problem ss1970chevelle454 Transmission - Rearend 7 06-28-2011 10:51 PM
4l60e problem 1990k1500 Transmission - Rearend 8 03-02-2011 08:58 AM
4L60E problem torqueman Transmission - Rearend 12 12-16-2006 08:24 AM
93 GMC V6 with a odd 4L60E problem 93GMCv6 Transmission - Rearend 4 12-27-2005 06:09 AM

All times are GMT -6. The time now is 03:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright 1999 - 2012. All Rights Reserved.