Th-350 Diagnosing Needed - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-01-2005, 02:41 PM
GoneNova/406's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: columbus,ohio
Age: 58
Posts: 1,163
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Th-350 Diagnosing Needed

i have a th-350 out of a 72 nova that i took in and had overhauled when i had the money for it but it was for a future project down the road.5 yrs. went by and i ended up using it temporarily but it did not hold up.i put it in my van and put about 4-500 miles on it.about 5 different times i went to put it in gear and as i did so i got nothing.it was like the gear selector wasn't hooked up.also it wasn't til the end of those miles that as i was going down the road it would like go in to neuteral.i would stop,wait a few minutes and start it again and be on my way until it went out of gear again.i took it back to the guy that did the work earlier and they don't like anything to be their fault do they?it just had to be my fault right down to installing the converter wrong.i've done this to many times and the converter was new, the radiator was new and the trans cooler was new and that was all the tranny was hooked to the cooler,so it wasn't trash in the lines.he overhauled it again and said he would work with me or i wouldn't have left it.i ended up paying all over again cause it had been five years.didn't matter that it was all wrapped up in my garage all that time.now i have another new motor which it was last time too,and it has about 30 miles on it.it has from the start made a whinning noise that sounds like the front pump.what would cause this or am i mistaken?again the converter is new and i blew the lines out with air and the cooler came off and was cleaned.and the converter was installed right.i did mention this was my (old) tranny guy didn't i ?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-02-2005, 03:34 AM
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Scappoose, OR
Posts: 60
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I only rebuilt one but it is still going I remember reading in the rebuild book that the clutches must be soaked for a period of time in ATF before installation. If not, and they are put in dry, they go really quick. Atleast that's what I read. Perhaps this happened or it sat relatively dry for 5 years empty causing the clutches to burn up? Don't know, just a thought.
__________________
jim
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-02-2005, 09:20 AM
GoneNova/406's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: columbus,ohio
Age: 58
Posts: 1,163
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
after my guy overhauled it i took it home and sealed all the openings til it was ready for use and then it got fluid and still sat long enough i'm sure that was no problem.it did not do this the first time around.only this time.i am fairly certain its the pump i am hearing but thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Distributor Tuning and Theory - Part 1 Rick WI Engine 35 04-26-2011 12:38 AM
Cam/Lifter Question about Ramjet 350 Jake Harsha Engine 20 07-07-2010 06:22 AM
Bog/Black Smoke on Olds 350 at 3000 rpm JohnTN Engine 4 03-17-2009 11:39 AM
possible 350 block purchase - comments please idrva55 Engine 17 12-09-2007 09:29 PM
327or 350 70 nova Engine 5 07-27-2003 10:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.