th350 no 2nd gear - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-08-2003, 08:00 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation th350 no 2nd gear

Hi there, I'm new here so please be kind.

I have a 78 K10 4X4 with a TH350 with a 305 in front of it. It currently doesn't seem to have 2nd gear. It worked fine till one day, no slipping no noise. It just shifts from 1st to 3rd, also it won't stay in 3rd when you let off the gas. It will shift back into 1st and stay there till you shift into neutral then back into drive, then it'll go back to 3rd. None of the other gears slip (it will power brake fine in 1st and reverse). The fluid isn't burt, I haven't pulled the pan yet (As I don't have anywhere to do it at my apartment). I do have a place to work on it if need be. I've rebuilt severall motors, so I'm mechancally compentant (just not with automatic transmissions ). Any help would be appreciated.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-09-2003, 11:53 PM
67 Nova 400sbc.4L60
 
Join Date: Feb 2003
Location: Windsor Ontario Canada
Posts: 110
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No second gear.

Sounds like second roller clutch is broke. That explains the sudden loss of second gear. Time for a rebuid.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-10-2003, 09:56 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was thinking thats what it might have been. Just wanted a second opinion before I started to tear it apart. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 09:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.