TH350 no second Gear - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-03-2009, 06:00 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: San Francisco
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TH350 no second Gear

My Transmission performs great in first gear and in third but second seems to be completely missing.

When I place the shifter in Drive and let it shift automatically it starts in 1st and then goes to 3rd (skipping 2nd entirely) no slipping between gears, nice and crisp, just no 2nd. When I place the shifter in 1st, up shifting or down shifting it is crisp and tight. When I place the shifter in 2nd and start from a dead stop it feels just like 1st. Here is the twist…. If I start in 1st wind it up and then shift to 2nd it feels like neutral, (it isn’t really “slipping” it just feels like neutral.

I bought a supposedly rebuilt TH350 and installed a B&M Transpak, I have a Lokar shifter that is adjusted properly, the new vacuum modulator is tightly connected to the manifold vacuum source. Did I possibly install the B&M Transpak wrong or is there an internal issue?

This is driving me crazy, any thoughts? Thanks for your help

Ken
www.kenvoss,com

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-03-2009, 06:24 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,045
Wiki Edits: 1659

Thanks: 310
Thanked 91 Times in 88 Posts
usual cause of this is a broken intermediate sprag or the race or .... both.
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TH350 Transmission Slip, No Gear, Stutter r00tk1ll Transmission - Rearend 14 07-08-2009 11:04 AM
TH350 no first gear in drive dawg Transmission - Rearend 3 03-31-2008 04:39 PM
TH350 speedo gear color john69 Transmission - Rearend 7 12-12-2004 07:57 PM
Th350 not going into gear Big86inthestixx Transmission - Rearend 2 11-13-2003 09:00 PM
th350, no third gear ummduh Transmission - Rearend 2 04-03-2003 03:44 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.