TH350 Troubles - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-22-2007, 03:28 PM
newbielike's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: North Carolina
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TH350 Troubles

Ok I finally got the torque converter set right, 1 /18" from the TC mounting brackets to the face of the bellhousing. Everything's hooked up, vacuum lines etc, the fluid's full. I started off adding 4 quarts and I started the truck and let it run for a minute then added 5 more quarts and let the engine run for a few minutes. Then I went through all the gears several times, note I was still parked I never took off in it, I checked the fluid and it was about a half a quart low so I added some and went through the gears again and checked the fluid.

This is a fresh rebuilt TH350- so I took off down the road and it shifted from 1st to 2nd fine but wouldn't shift into 3rd. So I come to a stop and dropped into low 1 and shifted into 2nd fine but still no 3rd. If I take off in drive it goes through 1st and 2nd and then just winds up and if I suddenly let off the gas it drops out of gear like it's in neutral and I have to stop and it will catch again. Not sure what would cause this, any ideas?

The original problem with this tranny was that the clip on the linkage thats inside the oil pan had broke off and it dropped into 1st and wouldnt come out of it. It was in 1st gear no matter what position the linkage was in but I figure while they had it apart I'd go ahead and have it rebuilt ya know.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-22-2007, 03:40 PM
runn141's Avatar
SB S10
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location:
Posts: 1,257
Wiki Edits: 0

Thanks: 20
Thanked 13 Times in 13 Posts
1st thing i would check is the vacuum modulater, make sure it is hooked up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-22-2007, 03:51 PM
newbielike's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: North Carolina
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yep it is, i've been there before but when it's not hooked up it wont shift out of 1st, i can get 1st to 2nd just no 3rd.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 12-24-2007, 04:54 PM
DHMag's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2005
Location: InCahoots, Texas
Posts: 302
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kickdown cable set correctly ? have you checked the fluid pressures ?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TH350 parts and pieces... CamSweet Transmission - Rearend 5 12-05-2007 03:38 PM
Stock TH350 capacity 307malibu Transmission - Rearend 7 11-01-2007 10:16 AM
TH350 vs. 7004R? Also, gears? 307malibu Transmission - Rearend 2 10-18-2007 08:05 PM
TH350 wont do anything - a few questions justchris Transmission - Rearend 2 02-15-2006 11:56 AM
th350 troubles SlammedC10 Transmission - Rearend 6 12-13-2002 03:21 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.