th350 will not kick down - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-13-2005, 07:08 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Leesburg, VA
Age: 33
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
th350 will not kick down

Howdy folks,
I have a th350 dehind a built 355 in an 83 k10 silverado. Tranny will not kick down. Installed new detent cable when I rebuilt engine recently and have it adjusted properly @ wide open throttle. Also put a 2600 to 2800 stall converter in and it does not appear to be stalling. Hold your foot on the brake and it wants to go @1100 rpm. Probably got took on the converter(although new). Any info would be greatly appreciated.
Thanks, Sam

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-13-2005, 11:04 AM
stu stu is offline
Member
 
Last photo:
Join Date: Aug 2004
Location: Saskatchewan
Age: 73
Posts: 428
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Readjust the cable.
Does the bracket allow full travel of the gas pedal?
If not you will have to bend it to allow for this then adjust the KD cable.

Last edited by stu; 02-13-2005 at 02:06 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-13-2005, 11:39 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Leesburg, VA
Age: 33
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unless I'm missing some info, i've got the cable adjusted so that when you are at full throttle the detent cable has been extended to its max point.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-13-2005, 11:40 AM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 62
Posts: 16,858
Wiki Edits: 5

Thanks: 20
Thanked 247 Times in 201 Posts
Maybe the other end has come disconnected.
__________________
Ontario Rodders

Budget RVs
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.