th400 rebuild question - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-13-2008, 09:14 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: alabama
Posts: 34
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
th400 rebuild question

I bought a used th400 to rebuild. The previous owner had rebuilt this unit but only put 17 miles on it. He had done something wrong and just opted to replace it with a factory reman unit. I started tearing it down and all the fluid was a good red color except the fluid in the servo. It was pitch black. The band and drum look good. So far all the clutches look new. What would cause the fluid in the servo to get so bad. Obvoiusly something is wrong.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-10-2008, 05:01 PM
71 nova's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jul 2004
Location: Port Huron
Age: 60
Posts: 18
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did you check all the seals ? Making sure they are facing the right way ? You can air check the clutch packs to make sure they are ok. the black stuff could be a seal ? Or maybe for some reason the valve body or case had some dirt in it that was not cleaned properly ? I would say in your case take it down and check everything all air checks, clearences, make sure the front pump drive tangs are correct too. What were the symptons ?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
holley 4160 rebuild question 62galaxiguy Engine 1 05-21-2008 07:19 PM
T-400 yoke question sandwillys Transmission - Rearend 6 01-12-2008 08:59 AM
newb question about a th400 agent spliff Transmission - Rearend 8 03-28-2007 12:53 PM
Rebuild Question rehjr0219 Engine 2 05-17-2004 07:36 PM
T-350 rebuild or used T-400 jwart Transmission - Rearend 3 09-25-2003 09:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.