timing on 350 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-09-2004, 07:28 PM
Lowgmc83's Avatar
New Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2003
Location: B.C cAnada
Age: 29
Posts: 28
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
timing on 350

hey i kinda just wanted some input on this. ive heard somewhere that if your distribor in a 350s off 180 that it will still run just not if it runs how would you be able to tell what are some signs that its out 180?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-09-2004, 07:38 PM
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 360
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It will not run if it is 180 off. When my distributer was off 180 it back fired and flames were shooting out of the carb. It only happened after my rebuild and it was my only experience, so I do not think it`ll run 180 off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-09-2004, 07:41 PM
Lowgmc83's Avatar
New Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2003
Location: B.C cAnada
Age: 29
Posts: 28
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea thats what i thought. cuz when i put my 350 i havnt really had it running long enough cuz im still messin with shimming my starter right but when i got it running sorta before it wouldnt start at all then i started messin with the distribor and moved it way over to the drivers side of my intake and it amlost runs but really rough and still shooting flames a bit so i think its 180 off just havnt got my starter back to go giver a try yet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-09-2004, 08:23 PM
Muncie's Avatar
New Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oregon
Age: 33
Posts: 28
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
it is probably off a few teeth, put the motor on tdc compression on #1, mark the #1 terminal on the body of the distributor, then pull the cap and see where the rotor is pointing. if its off just pull the distributor up and line the rotor and the mark up and drop it back in. you might have to turn the oil pump shaft a little to get the gear to line up.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 01:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.