Timing Trouble 350 TBI - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-11-2004, 09:27 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: CHILE
Age: 42
Posts: 14
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Timing Trouble 350 TBI

Today I started my new adquisition 350TBI, but this has problem with timing ignition, beetwen idle at 3000 RPM no change timing , It follow in 0 degree and after 3000RPM aprox Up.

Also in idle the RPM UP and down, is not smooth. I out IAC but the problem follow.

Help please

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-11-2004, 09:55 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: Shreveport LA
Age: 64
Posts: 5,103
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did you unplug the SPOUT (spark output) connector before you checked the timing?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-12-2004, 04:53 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: CHILE
Age: 42
Posts: 14
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally posted by jimfulco
Did you unplug the SPOUT (spark output) connector before you checked the timing?
Yes, I unplugged the SPOUT then I put at 0 degree the timing. But with Spout connected the problem follow.

Today connected WinALDL and I got a code 42 (Electronic Spark Timing).

I review all vacum hose, changed other MAP and nothing.

Raul
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-15-2005, 02:24 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Santiago Chile
Age: 41
Posts: 9
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have the same problem .....i canīt get the timing set properly.....help us
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 03-15-2005, 05:20 PM
curly5759's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Arizona
Posts: 82
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Code 42 is a problem with the module or wires associated with it. Unless you have access to a repair manual, replacing the module may be the best solution.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 03-15-2005, 06:00 PM
67 Deuce 4 Me's Avatar
Bowtie or Die!
 
Last photo:
Join Date: Dec 2004
Location: TN
Age: 42
Posts: 637
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Code 42 will set when the Timing bypass is unhooked.Just clear it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 03-15-2005, 08:57 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: CHILE
Age: 42
Posts: 14
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by pirata 4x4
I have the same problem .....i canīt get the timing set properly.....help us

Hola Compatriota

Distante 2000km nos damos la vuelta por USA

I did almost all the probe. Disconnect SPOUT and went changing timing advance in 2, 4, 6 8 degree but the same. I set 0 percent TPS, I reviewed with WinALDL and nothing. Then out Throttle Body and I put other pod with others injectors and.....NO problem, The Idle smoot. I think that the pressure regulator was the problem, diaphragm or spring .

Regards from Chile
You can see us in www.twistedandes.com
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.