top end mystery - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-07-2009, 07:59 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Missouri
Posts: 71
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
top end mystery

Have 383 sbc with ported edelbrock rpm heads, ported airgap, and new solid cam specs 250/250 at .050 .580 lift with 1.6 rockers. Got everything back together today including recurved distributor, but weird thing is the distributor won't shoot spark to get engine going once I crank over. I thought distributor was junk but took direct hot from battery to distributor and car started fine. After this test I hooked the switched hot back to dist. and the car started but it seemed to drag a little before firing. No back firing or run on once started, timing is where I want it. It seems that possibly I'm not getting enough voltage to light fire initially. Do you think a high cylinder pressure creates added resistance on spark? Didn't have spark issues before all changes. I guess I'll need to get a voltage tester and rule out inadequate voltage to light the initial start-up spark. Or does it sound like a distributor issue? It's a DUI distributor that supposebly was custom curved and tested. Anyone have suggestions or similar problem in past? Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-08-2009, 12:02 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jan 2006
Location: Nanaimo, B.C., Canada
Posts: 671
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 18 Posts
I think there might be a resistor in the ignition circuit for points, which your new dist. might not like.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
350 SBC How Much HP? Top End Upgrade kgpearce Engine 8 05-28-2008 04:33 PM
350 top end re-build ? jjpodlas Hotrodding Basics 4 01-10-2007 09:27 PM
GMC 350 Top End Oil Problem bns2002 Engine 16 12-11-2003 03:29 PM
Edelbrock Performer - more top end nova69 Engine 1 02-14-2003 05:31 PM
camel hump...general top end questions. servant70131 Engine 6 02-14-2003 08:37 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.