toruqeflight 727 problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-24-2011, 09:25 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: evansville
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
toruqeflight 727 problems

i have a 85 dodge ramcharger with the 727 tranny. it has no reverse but when shifted the reverse the engine will idle down like it is wanting to go into reverse but will not move. all the forward gears are good though and working just fine. any ideas????

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-24-2011, 09:43 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris update 9-28-2014
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,153
Wiki Edits: 1659

Thanks: 389
Thanked 106 Times in 102 Posts
Quote:
Originally Posted by kclleb
i have a 85 dodge ramcharger with the 727 tranny. it has no reverse but when shifted the reverse the engine will idle down like it is wanting to go into reverse but will not move. all the forward gears are good though and working just fine. any ideas????

Sounds like a rear band problem.

Broke band, worn out, way out adjustment, servo sideways in bore, servo broken.

Dropping the pan will aid in diagnose of the problem.
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSD problems davesvt Electrical 3 10-04-2009 01:27 PM
tpi s10 having some problems blwn98gtp3800 Engine 15 09-05-2008 08:43 AM
Lifter Problems/Head Problems lewisdanw Engine 4 04-16-2006 02:47 PM
New cam problems? NOlowrider Engine 0 02-21-2005 08:32 PM
327 problems 1963vette Engine 7 09-08-2003 09:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.