Trans problem 727 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-21-2005, 05:51 PM
western star's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Aug 2003
Location: BC
Posts: 304
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Trans problem 727

I have a Dodge 727 3 speed auto that was completely redone a few years back with a shift kit. This trans does not get beat on and driven only in the nice weather. I have recently been noticing if the car sits for a couple of weeks and then I fire it up in Park the car trys ever so slightly to move ahead. It will also do this in Neutral. After a few minutes of running this goes away and operates normally. Would this have anything to do with something in the valve body perhaps oil getting by a seal. Never had a trans do this before.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-21-2005, 09:16 PM
Frmly sc*ot.
 
Join Date: Apr 2005
Location: Rockville, Md
Posts: 90
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
the car trys ever so slightly to move ahead
What do you mean by this?
In park the trans is locked by a big pawl, like a catch, so it can't move, so how can you tell it is trying to move?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-21-2005, 11:02 PM
western star's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Aug 2003
Location: BC
Posts: 304
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It feels like your ever so lightly letting the clutch out but it's an auto. I know it's strange that is why I'm asking.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine problem after trans swap lt1bbody Engine 2 07-25-2005 01:01 PM
Trans seems to shift into neutral during the 3-4 (overdrive) shift Rocketmann66 Transmission - Rearend 2 06-12-2005 10:21 AM
1987 Reliant trans problem. bullheimer Transmission - Rearend 5 01-18-2005 09:08 AM
727 Trans HiPoVAN Transmission - Rearend 2 06-12-2004 08:05 AM
Anyone know about t-45 manual trans? reverse problem Jason Transmission - Rearend 1 06-15-2003 02:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.