Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - transmission slip questions?
View Single Post
  #9 (permalink)  
Old 08-12-2007, 06:49 AM
Crosley's Avatar
Crosley Crosley is offline
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 7,976
Wiki Edits: 1659

Thanks: 255
Thanked 85 Times in 82 Posts
Quote:
Originally Posted by gods_flame03
yeah when i changed the fluid. there was a metalic resin in the bottom of the pan.. But ok. i suppose i should tell the whole story.. Before i changed the fluid it did not slip.. It would vibrate really hard sometimes.. And i figured out that it vibrated whenever i would go uphill.. its almost like its not shifting down into a lower gear and its bogging down and vibrating.. And it also happend when i was driving on the highway and it would start to vibrate and i just had to give it more gas to push through it.. SO... i changed the oil and the vibrating a stoped and it started slipping.. And it only happens after it has warmed up..

vibration could have been the converter clutch chatter if it was sliping a bit . Since the vibration stopped after the fluid service , it may have been the converter clutch.

What you now describe with the rest of the information on the problem posted.. it sounds like the fluid thins out and the trans has problems. This trans falling out of gear can be worn out pump , worn sealing rings, hard seals, worn out frictions causing excessive clearance .... something causing a loss of pressure to allow the trans to drop out of gear

It is possible the filter was not properly installed, but usually the pan will not seat back on the trans correctly since it is some what tight clearance from the filter to pan bottom.
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote