transmission troubles??? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-19-2011, 01:28 PM
bowtie84c10's Avatar
bowtietillidie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pottsville, AR
Age: 22
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
transmission troubles???

i have a 84 c10 scottsdale i recently did an engine swap in it to a mild 305 out of a 78 firebird left the transmission that was in the truck in it but now when i put it in gear it dies?? checked for vacuum leaks, carb has been completely rebuilt, new plugs and wires, cap and rotor, idles just fine runs real smooth no hesitation when you give it gas but every time you try to put it into gear(any gear) if just dies wont go nowhere im puzzled could use some help been trying to figure this thing out for about a week now and still nothing any Suggestion?? thanks for your time
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-20-2011, 07:15 AM
tnsmith10's Avatar
when will it rain???
 
Last photo:
Join Date: Jul 2003
Location: where its very dry and dusty
Age: 43
Posts: 1,297
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by bowtie84c10
i have a 84 c10 scottsdale i recently did an engine swap in it to a mild 305 out of a 78 firebird left the transmission that was in the truck in it but now when i put it in gear it dies?? checked for vacuum leaks, carb has been completely rebuilt, new plugs and wires, cap and rotor, idles just fine runs real smooth no hesitation when you give it gas but every time you try to put it into gear(any gear) if just dies wont go nowhere im puzzled could use some help been trying to figure this thing out for about a week now and still nothing any Suggestion?? thanks for your time

i can think of a couple things that could be causing your problem. 1st is, whether it has a lockup 350 or a 700r4, try unplugging the connector on the left side of the trans and check for +12v. if it has power then, thats your problem as its energizing the converter clutch and thats what is stalling the engine. now this isnt very common, and usually oil is only available for lockup after the trans goes into 2nd gear.
2nd is maybe you used either the wrong bolts for the converter, or when pushing the converter up to the flexplate and it didnt go flush before you tightened up the bolts and has caused a warp issue to the converter and the clutch in the converter is being applied that way
and 3rd is, the thought of a bad ignition module or coil. i have seen where engines have run fine while in park or neutral and you put a load on it when put in gear and the engine stalls.
if by chance it is because of power going down to the trans then, id say you hooked something up wrong with either power or vacuum on your engine change. before the late 87 700r4's came out, they used a different way of locking up the converter and, vacuum and temp sensors on and from the engine were used to enable the torque converter clutch to engage.
in late 87- early 88, they changed it over to enable converter clutch operation from the v.s.s.

Last edited by tnsmith10; 09-20-2011 at 07:28 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 jeep cherokee transmission troubles inquiring_mind2 Transmission - Rearend 2 09-09-2009 07:22 AM
Buick Transmission Troubles... Nemesis][ Transmission - Rearend 3 03-05-2008 09:31 PM
Transmission troubles Jim Belhair Transmission - Rearend 2 08-11-2007 08:50 PM
More transmission troubles chrisflock Transmission - Rearend 3 08-10-2007 11:07 PM
Transmission troubles Feenux06 Transmission - Rearend 5 02-08-2006 11:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.