troubles with Demon Jr 525 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 04-10-2011, 08:25 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Wickenburg, Az.
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
troubles with Demon Jr 525

I recently installed a new 525 Demon Jr on a 283 Chevy. The trouble that I am having is that it won't idle and is hard to start. I have done all the adjustments and nothing helped. I come to the conclusion that I had a vacuum leak. By holding my hand over the primaries limiting the air flow I could get it to idle. So I took the carb off and replaced it with a edlebrock that I had and it runs fine telling me that it is something in the new carb. I disassembled the carb looking for a vacuum leak. Found that the secondary diaphram was bad replaced that and all the gaskets still have the same problem. I have tried different base gaskets and that didn't help. Anyone out there have any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 04-10-2011, 11:18 PM
DoubleVision's Avatar
Not Considered a Senior Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2002
Location: Heart Of Dixie
Age: 40
Posts: 10,643
Wiki Edits: 0

Thanks: 13
Thanked 56 Times in 53 Posts
Is the demon new or used? If it`s new you have to clean the idle passages out before it`ll idle. Every new demon I ever delt with has cnc shavings in the idle passages from the factory. When you hold your hand over the carb and it idles correctly means the idle is set too lean which goes hand and hand with the idle circuits being plugged.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 04-11-2011, 07:15 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Wickenburg, Az.
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok

I will try that Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Th-350 troubles Bonhorst Transmission - Rearend 6 12-21-2009 05:16 PM
speed demon or mighty demon? htwheelz67 Engine 33 04-09-2008 07:17 PM
More Z-Bar Troubles Nova Doug General Rodding Tech 2 03-26-2007 07:17 AM
t-350 troubles fasttruck Transmission - Rearend 2 03-20-2007 09:07 PM
th 350 troubles gab Transmission - Rearend 8 01-17-2005 09:14 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.