trying to post with attachment of photo - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-11-2004, 10:07 PM
fire power's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: eugene oregon3042
Posts: 101
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trying to post with attachment of photo

I see several posts with a photo attached I have tryed a couple times it says file is too big , It is only one photo what am I doing wrong? any help please

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-13-2004, 10:08 AM
406chevelle's Avatar
One of these days...soon
 
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: Utah
Age: 51
Posts: 327
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have also tried several time to post a photo, but can't get it to work, I even printed the instructions from the help section to have right in front of me to make sure I did it right, no deal.

I am using mozilla as my browser, I wonder if that has anything to do with the problem.

406chevelle
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-13-2004, 11:02 AM
willys36@aol.com's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto...
Last journal entry: How to change auto shift timing on 200R4
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: Bakersfield
Posts: 8,393
Wiki Edits: 21

Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Your picture needs to be posted on some web server before you can post it in a thread. AOL and many other web sites offer photo pages but they are too complicated for me to understand. Jon has provided us with a huge photo album so that is where I upload my photos. Go to your personal photo album (link at the top of this page). Follow the instructions on uploading - is is very easy to do, even I can do it! Only requirements are photo size (can't be too big - 2MB limit) and .jpg is the best format.

Once you have uploaded your picture, left click on it until it is highlighted. Then left click on it, choose "properties" from the drop-down menu, drag through and "CTL C" copy the http address (except for the stuff after the "?"). Here is an example of the address from my album "http://hotrodders.com/gallery/data/500/2439D3-4_rear3-med.jpg?5501"

Copy only this part "http://hotrodders.com/gallery/data/500/2439D3-4_rear3-med.jpg".

Now hit the IMG button at the top of the message page and "CTL V" paste the address in the pop-up box. That should embed your photo.

Last edited by willys36@aol.com; 01-13-2004 at 11:08 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-13-2004, 11:10 AM
mikeweyman's Avatar
Member
 

Last journal entry: 2 years later
Last photo:
Join Date: Jan 2003
Location: nova scotia canada
Posts: 581
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
well guys, I stumbled upon your answer.
after trying to do this for a year, I made a file with the pictures i wanted to have for sending.my printer came with adobe photo deluxe but any format will work.when you scan the photo and get it up on your screen, go to edit at the top of the screen.put the arrow on the ones with the arrows , and somewhere it will ask save as, click on it and make it a jpeg file , then save it to your folder you created earlier. these will go in a smaller format making it easier to unload. don't forget to crop the image first to avoid getting it too big still.mike
you may have noticed I am completely self taught as far as this computer goes.lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 01-14-2004, 02:36 PM
fire power's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: eugene oregon3042
Posts: 101
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok her I go again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 01-14-2004, 03:57 PM
Thom Laybourne's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: CA
Age: 73
Posts: 448
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
http://hotrodders.com/gallery/data/500/1376151chev.jpg

51 Chevy grille work.

How do you control the size or area that the picture is allowed to use? That thing above me is TOO LARGE. But otherwise, I get the idea on how to post a picture.

hr41pearl

Last edited by Thom Laybourne; 01-14-2004 at 03:57 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 01-14-2004, 04:13 PM
Kevin45's Avatar
Just one of the guys
 

Last journal entry: Garage Toys
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Urbana, Ohio
Age: 58
Posts: 3,060
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 17 Times in 17 Posts
To be able to post a pic:

It has to have a JPG extension.

A Bmp. or Bitmap will be too large.

The photo needs to be uploaded to the web somewhere so it (properties can be copied. You have to use the PROPERTIES. You CANNOT just click on a pic then click COPY.

You have to right click on the pic, click on properties, highlite the address of the pic, then when it is highlites, right click then copy.

Then you have to go back to a thread, click on POST REPLY. The when you get ready to type a message, instead look above where you type, click the IMG button. When that window pops up, put your mouse cursor in it then RIGHT CLICK then PASTE.

This should put the address of the picture with the proper IMG tags in the reply box. Hit submit and you should be good to go.

Kevin
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 01-14-2004, 04:21 PM
Thom Laybourne's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: CA
Age: 73
Posts: 448
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kevin45

YO Kevin. Notice the picture I did above. It is very large. Anyway to make it smaller? I understand the how to post part know but I don't know how to keep it from being so big. It is from my digital camera, so it is a JPG to start with.

hr41pearl
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 01-14-2004, 04:22 PM
bud-23's Avatar
Are we having fun yet?
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: east san diego co. ca.
Age: 72
Posts: 215
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey Kevin. I finally was able to post a pic but is so small (exterior-cowl induction) that its useless. How do you get it to fill the reply page? Norm.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10 (permalink)  
Old 01-14-2004, 07:02 PM
CrashFarmer2's Avatar
Freezing in arctic Iowa
 
Last wiki edit: Pre-1980 VIN decoding
Last journal entry: 1978 Chevy pickup battery tray repair
Last photo:
Join Date: Jun 2003
Location: Iowa
Age: 57
Posts: 528
Wiki Edits: 409

Thanks: 54
Thanked 53 Times in 47 Posts
Just checking to see if I can follow instructions.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11 (permalink)  
Old 01-14-2004, 09:17 PM
fire power's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: eugene oregon3042
Posts: 101
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
[IMG]hotrodders.com/galery/data/500/8260front-view-med.jpg?[/IMG]

http://hotrodders.com/gallery/data/5..._view-med.jpg? Well I think I got it this time, thanks to kevin45, I just dont fully understand this d##m computer. I was trying to post this photo in another post last week thanks again it looks to me Im not the only one who was having trouble hope this helped a lot of us

Last edited by fire power; 01-14-2004 at 09:17 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12 (permalink)  
Old 01-14-2004, 09:22 PM
406chevelle's Avatar
One of these days...soon
 
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: Utah
Age: 51
Posts: 327
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I think I finally got it.



406chevelle
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13 (permalink)  
Old 01-14-2004, 09:37 PM
fire power's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2003
Location: eugene oregon3042
Posts: 101
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks kevin45 Im closer than ever , this d@#m computer , I just dont understand I got the address to copy and paste, then typed in a message . posted and no message no picture , BUT for the first time it went through and something went I can click and open the picture IM on my way at least THANKS AGAIN

OK it wont let me paste in IMG box, right click brings up box but it wont take,[just highlites] if I right click on the text area it will let me paste and the picture link is posted instead, Im close but missing something. thanks for your earlyer help kevin45

Last edited by fire power; 01-14-2004 at 09:37 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14 (permalink)  
Old 02-17-2004, 10:57 AM
HJCHEVY400's Avatar
When Cool Meant Cubic Inches
 
Last photo:
Join Date: Jan 2004
Location: Adelaide, Australia
Age: 35
Posts: 47
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15 (permalink)  
Old 02-20-2004, 11:51 PM
gpeak's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Kansas
Age: 43
Posts: 384
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.