Turbo 350, 1st and reverse gears only - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-20-2008, 12:16 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Central Missouri
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Turbo 350, 1st and reverse gears only

Being new to the forum, but familiar with forum etiquette, I checked best I could to find this answer before asking my first ever question on this board. I have a '68 chevy pickup, 2WD, 327 engine, TH350 tranny. The other day I was getting on the interstate and accelerated hard to pass another vehicle. All of a sudden there was nothing except high RPM's. I was able to get to the shoulder without incident (surprising considering I-70 in central Missouri) and determined I only have first and reverse. I tried shifting through the gears and still no go. Previous to this I did have a slight drip of tranny fluid, but the fluid level seems to be OK on the dip stick. Also, it is clear and does not smell burned. Any ideas? Thanks!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-20-2008, 06:08 PM
richard stewart 3rd's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: 351W rebuild
Last photo:
Join Date: Jan 2006
Location: tremont, pa.
Age: 70
Posts: 2,218
Wiki Edits: 0

Thanks: 14
Thanked 15 Times in 14 Posts
Hi,
I think it would either be a broken sprag or clutch
pack, either way it needs to come out & taken
apart.
Rich
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-20-2008, 11:52 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris update 9-28-2014
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,181
Wiki Edits: 1659

Thanks: 416
Thanked 107 Times in 103 Posts
Since 1st and reverse gears work... I would check the detent cable if the trans has one. See if the cable is free to move in & out of the outer housing = not stickking in WOT position.

Check the vacuum source / hose at the modulator on the trans.

Then pop off the governor cover and check the plastic drive gear= they break.

Gov is under the round press on steel cover near back end of case side. Check for clearance to re-install the cover first. The cover comes off easy , goes back on with difficulty if there is little room to work with

__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost all but 1st... Turbo 400 Bumpstick Transmission - Rearend 3 04-22-2007 10:29 PM
turbo 350 diagnosis help drchevy4x4 Transmission - Rearend 9 03-29-2006 06:20 AM
turbo 350 trans not shifting out of 1st phillip24 Transmission - Rearend 3 02-25-2004 12:34 PM
turbo 400 won't shift out of 1st gpeak Transmission - Rearend 7 10-12-2003 09:52 PM
turbo 350 trans aint workin now..why?! ilikerocks Transmission - Rearend 3 11-07-2002 06:34 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.