turbo 350 not running right - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-30-2012, 03:18 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Virginia
Posts: 28
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
turbo 350 not running right

I have a 305 engine and a turbo 350 transmission. Engine seems to be fine. There is a squeaking and knocking noise near the torq converter area. Squeaks at idle in drive with rpms up squeaking goes away but knocking gets louder. In drive it hesitates to shift but still shifts. There is a slight wobble of converter at idle and when rpms are up. Im thinking a cracked flexplate or bad torq converter? but I have never heard this type of squeaking before? Any help would be great thanks.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-30-2012, 03:33 PM
eloc431962's Avatar
Evil Wicked Mean And Nasty
 
Last wiki edit: Pilot bearing and bushings
Last journal entry: roof repair
Last photo:
Join Date: Nov 2008
Location: back in the garage.
Posts: 13,762
Wiki Edits: 37

Thanks: 50
Thanked 28 Times in 24 Posts
Probably as stated the flexplate/converter you need to take a light and roll it over and check the flexplate for any cracks that you may be able to see. and see if the converter has came loose or something.JMO you might even have to take it out and check it to be for sure, any leaks ? could be the front pump knocking/bearing bad. JMO


Cole
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-30-2012, 03:35 PM
Onefunponcho's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Oct 2010
Location: San Antonio TX
Posts: 204
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Two guesses

First the obvious one ......Are the converter bolts tight?

Second... Have you visually inspected to see one of the welded on balancing weights has been slung off?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 07-30-2012, 09:37 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Virginia
Posts: 28
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No leaks. Converter bolts still tight. Didn't see any cracks or anything. This evening I took off converter bolts pushed torq converter back and started engine. Engine started up great with no sounds. I turned converter by hand and it makes a clicking sound. Im going to drop trans to get converter off. Is there a way to test a converter or should I just get a new one. Any suggestions would be great.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anybody Running A Turbo on a 350? j absher Engine 2 07-15-2011 05:59 AM
Clutch Turbo 400: Any Tips on Running'em? Mistah Transmission - Rearend 22 03-30-2011 05:25 PM
twin turbo wont stay running Pupsvette76 Engine 23 08-03-2010 12:04 PM
350 turbo to 400 turbo swap in lemans?? mtmniles Transmission - Rearend 8 01-24-2006 12:40 AM
Turbo 350,Turbo 400,700R4,Or Muncie 4 Speed nightrain_rod Transmission - Rearend 2 04-18-2003 12:35 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.