Turn Signal Lights - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-03-2013, 10:33 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Turn Signal Lights

My Grandmas 1996 Buick Regal Gran Sport when you turn the left signal on it doesnt blink and neither does the lights outside Ive changed all the bulbs and still nothing could it be a wire or a switch in the column...

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-04-2013, 03:41 AM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,004
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 121 Times in 112 Posts
I'd start with the flasher, should be near the fuse box. Do your 4 way flashers work?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-04-2013, 11:26 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
come to think of it no
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-05-2013, 03:30 PM
Pantaz's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: Van Nuys, CA
Posts: 96
Wiki Edits: 0

Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
I had a similar problem with a '93 Caprice. I did all the usual troubleshooting, but everything checked out.

You know how they wipe dielectric grease on the bulb bases to prevent corrosion? Well, there was PLENTY of grease in the sockets, but it had become semi-hard and was preventing the bulb from seating fully against the contacts! (Removing and inserting bulbs would push the gunk around just enough for it to interfere.)

I was able to scrape out much of the crud with a small screwdriver, then about half a can of contact cleaner spray and various swabs to get the rest. Never had another problem with the lights.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Pantaz For This Useful Post:
72Chevy_Shane (02-07-2013)
  #5 (permalink)  
Old 02-05-2013, 06:20 PM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,004
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 121 Times in 112 Posts
If the flashers don't work either, I'd start with, as memtioned, cleaning all the sockets, then make sure they have a good ground, then use a test light on the contact inside the socket to see if you're getting juice. If no juice at the socket, then inspect the wires to see if they are broken or frayed, then move to the column electrical connector to see if it's buggered up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 02-06-2013, 08:43 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
I got it figured out...there was a bulb that didnt look like it shot but it was put a new one in and everything worked fine
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 02-06-2013, 04:11 PM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,004
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 121 Times in 112 Posts
Good to hear it was an easy fix
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to EOD Guy For This Useful Post:
72Chevy_Shane (02-07-2013)
  #8 (permalink)  
Old 02-06-2013, 10:44 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea me to lol thanks for all that info for later on in case it aint a bulb so I know where to look
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn Signal lights not working only when engine is running. JohnMercury Electrical 1 06-04-2012 06:11 AM
Driving Lights to Turn Signal Conversion 440man Electrical 21 01-17-2012 06:43 AM
Rear Turn Signal Not Working With Lights ON Craig legacy Electrical 1 09-02-2010 02:38 PM
Parking lights from Turn signal lights 32chevy vett Electrical 7 03-30-2007 06:46 AM
How to convert to flashing hedlights instead of turn signal lights!! willys36@aol.com Electrical 5 08-11-2004 07:16 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.