turn signals on 1965 Chevelle - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-11-2006, 10:13 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: California
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
turn signals on 1965 Chevelle

I have been trying to help a neighbor to complete his 1965 Chevelle SS. The problem we are having at the time is the turn signals. We have checked out all the cables and have replaced them 3 times with backups my neighbor had. The right turn signal flashes bright and works fine. The left side (from the drivers seat) blights very dim and also lights the right side very dim and it blinks. The parking light only works on the right side. The left one does not work. Both dash lights work fine. The rear lights all work normally. Do you have any suggestions? Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-11-2006, 10:40 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Doc here,

You have the left side turnsignal lamps cross-wired to the tail park filament either front or rear ..you need to find the cross wire and move it back to the right element..

The system is lower (less bright filament ) is tail lamp / parkers ONLY

The upper (brighter filament ) is Brake lamp / turn-signals ONLY, which run through the turnsignal switch..

Cross-wiring them removes the isolation and just opens the flasher unit..and nothing occurs..except maybe 4 lit bulbs at each corner of the car.

As always, we assume you already have inspected the grounds at the sockets/buckets, and deemed them as good..and the proper bulbs are in place..

Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What Causes Turn Signals to Blink Rapidly? JohnTN Electrical 20 09-17-2005 09:44 PM
Problems with my turn signals and front lights 74_Chevrolet Electrical 3 08-29-2005 11:14 PM
Turn signals, not flashing 87442lover Electrical 11 08-13-2004 08:53 PM
Turn Signals? Malibu1980 Electrical 3 04-27-2004 02:35 AM
Turn signals pdejesus Electrical 7 04-02-2002 09:15 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.