Vibrations? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-20-2013, 07:54 PM
1985fiero's Avatar
1972 Nova Turbo Lsx
 
Last photo:
Join Date: Jan 2004
Location: New Albany Ohio
Age: 31
Posts: 88
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vibrations?

Internal balanced Lsx with a th400. Car has been with this setup for 2 years and no problems. I was at a car show and started to notice a fairly strong vibration that I could feel in the steering wheel and dash shaking.

Unbolted torque converter and slid it back. Started car and smooth as could be. So I thought I hurt the converter, sent the converter back to PTC and they cut it open...it looks new and no problems at all.

This vibration is noticed in park and neutral.

Only thing I can think of is a bent flex plate maybe that when the converter is hooked to it and throws things out of balance and vibrates?

I need to remove it and check it to be sure but that is my only thought at the moment.

any other ideas?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-21-2013, 01:43 PM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 56
Posts: 8,688
Wiki Edits: 0

Thanks: 367
Thanked 866 Times in 828 Posts
you obviously already checked the balancer? not many things can cause a vibration when not moving,does the transmission shift and work properly?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-21-2013, 07:33 PM
NEW INTERIORS's Avatar
Believe in yourself !!!!!!
 

Last journal entry: 41 WILLYS FRAME
Last photo:
Join Date: Jul 2007
Location: In My Shop..
Age: 49
Posts: 10,325
Wiki Edits: 0

Thanks: 1,472
Thanked 703 Times in 517 Posts
Did you check your mount's ???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 07-22-2013, 10:03 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Atlantilc iowa
Posts: 445
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 28 Times in 28 Posts
I had a little of the same issue when I changed transmissions last year. I first thought that the tranny sat to low in the rear and caused a issue. I remembered an old trick I saw years ago.. I cut pieces off an old inter tube and folded it over three times and cut holes in it and put them between the frame and cross member on both sides. It took the vibrations out that passes to the frame. I then took sharp razor and trimmed it up and you can's even see it.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to dwwl For This Useful Post:
41 Buick custom (07-28-2013)

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
horrible vibrations as you rev the car and no vibrations at idle GT350 Engine 5 08-28-2011 05:53 PM
vibrations dusterbd Transmission - Rearend 3 08-29-2008 08:03 PM
New vibrations, not good vibrations Overdriv Transmission - Rearend 6 02-17-2008 01:37 PM
Vibrations MPCzehura Transmission - Rearend 1 05-16-2006 03:15 PM
Vibrations Sonkey Transmission - Rearend 1 03-20-2004 06:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.