Vmatic 2 shift problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-16-2006, 10:43 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Michigan
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vmatic 2 shift problem

I have a 79 Camero with a TCI Street and Strip TH350 with a Vmatic 2 shifter. The trans shifts great in automatic but in manual it will not shift from first to second. I ratchet from first to second and it stays in first. When I ratchet again it goes from first to third. Can anyone help?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-17-2006, 10:50 AM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,058
Wiki Edits: 1659

Thanks: 315
Thanked 94 Times in 91 Posts
Quote:
Originally Posted by nh3ammonia
I have a 79 Camero with a TCI Street and Strip TH350 with a Vmatic 2 shifter. The trans shifts great in automatic but in manual it will not shift from first to second. I ratchet from first to second and it stays in first. When I ratchet again it goes from first to third. Can anyone help?

If the shifter is adjusted correctly , I would think the next thing is to call TCI and ask them about the tranny.

Is the detent cable hooked up & adjusted?

__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blower idle rpm problem Ratoflic Engine 7 12-01-2008 03:31 AM
Yargh, carbureator problem is driving me nuts (but not my car!) caustic meatloaf Engine 12 05-21-2006 12:41 PM
TH 350 1-2 Manual shift Feel HarderTranz Transmission - Rearend 3 05-16-2006 09:20 PM
TransGo 700 Performance Shift Kit Problem edge Transmission - Rearend 1 08-02-2004 12:47 PM
TH-350, low rpm 1/2 shift gearhead_383 Transmission - Rearend 7 10-30-2003 08:52 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.